Каква разлика могат да направят няколко десетилетия, пише Асошиейтед прес“. 

...
Каква разлика могат да направят няколко десетилетия, пише Асошиейтед прес“. 
Коментари Харесай

Докато крал Чарлз III се лекува от рак: Как кралица Камила се притичва на помощ?

Каква разлика могат да създадат няколко десетилетия, написа „ Асошиейтед прес “.  Кралица Камила , в миналото обсъждана като бича на дома Уиндзор , дамата в сърцето на обречения брак на крал Чарлз III с починалата принцеса Даяна , се обрисува като един от най-видните емисари на монархията. След като Чарлз и Кейт, принцесата на Уелс, не работят заради болест, Камила стъпи леко във властта, попълвайки графика си с изяви и поемайки извънредно значимата роля да държи кралското семейство в очите на обществеността.

„ Това беше забележителна промяна “ , акцентира дългогодишният кралски коментатор и някогашен сътрудник на „ BBC “ Майкъл Коул.

„ И мисля, че Камила, кралица Камила, сигурно е заслужила уважението, което получава. … Тя свърши удивително добра работа. “

Това беше изключително значимо през последните седмици, защото трима от най-старшите членове на кралското семейство бяха принудени да си вземат отпуск от работа. Кралят анулира обществените си задължения за неопределен срок , откакто разкри, че е подложен на лекуване за към момента неразбираема форма на рак. Новината идва, откакто на кралските особи им липсва енергичното наличие на Кейт , която се възвръща от коремна интервенция. Принц Уилям също си взе отмора, с цел да поддържа брачната половинка си, макар че към този момент е на работа.

Отне години на мнозина във Англия да простят на Камила , чиято извънбрачна връзка с Чарлз провали брака му с Даяна, известна като „ Принцесата на народа “ . Бляскавата млада майка на принцовете Уилям и Хари почина в автомобилна злополука в Париж през 1997 година, пет години след комплицираната ѝ обществена разлъка с Чарлз. Общественото въодушевление обаче се смекчи, откакто Чарлз се ожени за дамата, известна тогава като Камила Паркър Боулс през 2005 година

76-годишната Камила е поела функции допълнително от 100 благотворителни организации , защитавайки въпроси, вариращи от поощряване на грамотността до поддръжка на жертвите на домашно принуждение и подкрепяне на възрастни хора. Със своя партерен жанр и самоиронично възприятие за комизъм тя в последна сметка завоюва доста британци.

В тирада на годишната вечеря на Асоциацията на задграничната преса през ноември Камила даже завоюва стая, цялостна с кореспонденти, когато направи иронично споменаване на от време на време напрегнатите си връзки с медиите.

„ В моето семейство има публицисти и даже самата аз съм била обект на една или две истории през годините “ , сподели тя, след което изявление тълпата избухна в смях .

Но може би по-важното е, че наличието на Камила наподобява е направило краля по-малко далечен, по-човечен.

За разлика от по-ранните генерации кралски особи , които влизаха и излизаха сами от болничното заведение, Чарлз напусна скорошното си лекуване с Камила до него, която му обезпечи поддръжката, която множеството хора биха очаквали от своите съпрузи. Разбира се, че ще го посети, за какво не? Тя беше на концерт няколко дни по-късно, спря да поговори с доброжелатели и да им каже, че кралят се оправя „ извънредно добре “ .

„ Тя заслужава огромно почитание “ , счита Сали Бедел Смит, създател на „ Принц Чарлз: Страстите и парадоксите на един необикновен живот “, оповестена през 2017 година, пет години преди Чарлз да стане крал. Той добави:

„ След като води нещо като доста обичаен живот на висшата класа, стартира в действителност първата си работа, която в миналото е имала и я прави извънредно добре. “

Но не всеки е почитател на Камила. Принц Хари твърди в записките си „ Spare “, че Камила е изгорила репутацията си за негова сметка . Хари упрекна членовете на кралското семейство, че са влезнали „ в леглото с дявола “ , предоставяйки на кореспонденти информация за него, с цел да получат по-благоприятно отразяване за себе си. Той посочи напъните на Камила да възвърне имиджа си пред английския народ след аферата ѝ с Чарлз.

„ Това я направи рискова заради връзките, които изграждаше в английската преса “ , съобщи Хари пред CBS по време на публикуването на книгата. Той беше безапелационен:

„ Имаше намерено предпочитание и от двете страни да обменят информация. И със семейство, построено върху подчиненост, и с нея на път да бъде кралица консорт, щеше да има хора или тела, останали на улицата.

Независимо от това по какъв начин е постигнала ново завоювания си статус , Камила се оказа скъп актив за кралското семейство по време на работната пауза на краля. На Свети Валентин тя посети Kindred Studios, креативно пространство, което предизвиква изкуствата, занаятите и сплотеността на общността в региона Shepherd’s Bush в Лондон. Тя завърши тази задача до ранния следобяд. Оставаха часове до края на деня ѝ. Смит разяснява:

„ Неговото неявяване оказва огромен напън върху останалите членове на кралското семейство, които сигурно се оправят с това . Уилям и (принц) Едуард, Камила, несъмнено. Искам да кажа, Камила пое водещата роля във всичко това и се показа отлично. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР